دلیلی برای خرید کنسانتره زرشک را می توان جهت ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن اشاره کرد. دانه زرشک در بازار بیشترین کاربرد مصرفی را دارد و با تولید کنسانتره زرشک ارزش اقتصادی پیدا می کند. کنسانتره زرشک صادراتی با کیفیت که در انواع کنسانتره میوه اروپایی تنها ایران تولیدکننده آن است، سودآور است.
معرفی محصول زرشک
من چیستم؟!
میوه ای ریز ترش و آبدار…در درون خود دانه ای دارم… روی درختچه ها می رویم…از نوع بی دانه ام برای انواع غذاها در آشپزی استفاده می شود… رنگ دانه هایم قرمز خوش رنگ و اغلب تیره تر… در نواحی شهرهای استان خراسان می رویم…
حالا می توانی بگویی من چیستم؟!
من زرشک ام.
زرشک علاوه بر مصرف خوراکی در صنعت از آن محصولات مختلفی فرآوری می شود.
تولید کنسانتره زرشک (Barberry Concentrate)
چگونه کنسانتره زرشک تولید می شود؟ خواص کنسانتره زرشک در چیست؟
از زرشک در تولید کنسانتره این محصول استفاده می شود که کاربردهای مختلفی در صنعت غذایی دارد.
خواص کنسانتره زرشک باعث شده تولیدات فراوان این محصول در کشورمان شکل بگیرد.
برخی خواص کنسانتره زرشک شامل این موارد است :
- کربو هیدرات ها
- اسیدهای آلی
- پروتئین
- ویتامین
- رنگ ها
- آنزیم ها
- لیپید
بیشتر بدانید
کنسانتره زرشک در کارخانه ما واقع در استان خراسان رضوی و مهد زرشک ایران قائن تولید می شود. مراحل زیر به صورت مختصر مراحل تولید آن است:
- خرید زرشک و انتقال به مخازن ذخیره کارخانه
- شستشو و ضدعفونی زرشک ها پیش از تولید
- خوشه گیری زرشک ها با دستگاه های غلتکی مطابق با تکنولوژی بوخر سوییس
- پخت زرشک در دمای حداکثر ۸۰ درجه سانتیگراد ضمن حفظ شفافیت رنگ
- پرس و جداسازی لرد از آب زرشک
- فیلتراسیون جهت افزایش میزان NTU کنسانتره زرشک
- افزودن آنزیم جهت افزایش میزان شفافیت
- تغلیظ (concentration)
- تغلیظ مجدد در دستگاه ایوپراتور: آب زرشک تبخیر شده و کنسانتره تغلیظ شده به بریکس ۶۵ می رسد.
- خنکسازی تا دمای ۱۰ درجه سانتی گراد جهت آماده سازی بسته بندی
- بسته بندی: پس از خنکسازی کنسانتره زرشک در بسته بندی کیسه اسپتیک ۵ لایه و سپس در بشکه های درب دار فلزی و یا پلاستیکی انباشت می شود.
یکی دیگر از انواع کنسانتره میوه صادراتی، کنسانتره انار تولیدی پارس فراور است که از طریق پورت های مختلف کشورهای جهان دریافت می شود.
محصولات تولیدی زرشک
در صنعت موادغذایی، فرآورده های گوناگونی از میوه زرشک تولید می شود برخی از این محصولات موارد زیر هستند.
- مارمالاد
- لواشک
- مربا
- شربت
- کنسرو
- پودر
- کنسانتره
بیشتر بدانید
کاربرد زرشک در صنایع تولیدی
از میوه زرشک در صنعت استفاده های مختلفی شده است.
از جمله کاربرد این میوه می توان به داروسازی، لوازم آرایشی، آبمیوه، پاستیل، بستنی و … اشاره کرد.
بیشتر بدانید
جایگزین زرشک در صنعت موادغذایی برای تولید محصولات نامبرده شده می توان از میوه های ترشی چون آلبالو و تمشک استفاده کرد، هرچند میوه زرشک به دلیل برخورداری از ویتامین های گروه ب از ارزش بالاتری برخوردار است.