آیا میدانید کنسانتره میوه چیست؟ برای عده ای این سؤال مطرح می شود که آیا کنسانتره میوه همان آبمیوه است؟! قطعاً این دو مانند نامشان متفاوت هستند.
کنسانتره میوه با آبمیوه متفاوت است. در واقع می توان کنسانتره را به آبمیوه نیز تبدیل کرد. پس چرا روي بستهبندي كلمه آبميوه ذكر ميشود؟ به جرأت می توان گفت تمامی آبمیوه های شرکتی از انواع کنسانتره ساخته می شوند. این طبیعی است که در فصل زمستان که اناری در بازار میوه و تره بار نیست، آبمیوه ساز بتواند تولید آب انار داشته باشد. پس راه حل استفاده از ارقام کنسانتره ای می باشد.
فرآیند تولید کنسانتره میوه
فرایند تولید کنسانتره میوه شامل مراحل کلی:
- خريد ميوه
- شستشو
- آبگيري
- فيلتراسيون (حداقل در دومرحله)
- هوازدایی
- تغليظ و يا پخت
- انبارش کنسانتره در مخازن بزرگ
در انواعی از کنسانتره که به صورت اسپتیکی بسته بندی می شوند، استریلیزاسیون نیز انجام می شود.
حال این تصور همیشگی برای مصرف کننده پیش می آید که آبمیوه های کارخانه ای دارای خواص میوه نیستند! این تصور نیز تا حدودی غلط است. البته که در فرایند پخت مقداری از خواص میوه ممکن است از بین برود؛ اما آنچه که خروجی فرایند است حداقل دارای نیمی از خواص میوه می باشد.
پروسه تغلیظ نیز در کارخانجات به سه شیوه:
- تغلیظ به روش حرارتی
- تغلیظ به روش انجماد
- تغلیظ به روش اسمز معکوس
قابل انجام است. امروزه بیشتر کارخانجات از روش های حرارتی برای تغلیظ کنسانتره استفاده می کنند.
از مزایای بسیار مهم کنسانتره میوه می توان به حمل آسان تر آن نیز اشاره کرد و برای سفارشات صادراتی به سایر کشورها بسیار مناسبتر است. به عنوان مثال زمانی که خریدار انگور در کشور روسیه برای تهیه نوشیدنی انگور اقدام می کند؛ در صورتی که در آن کشور نیز باید پروسه کنسانتره سازی انجام گردد، ترجیح می دهد کنسانتره انگور را از ایران خریداری کرده و با ترقیق آن اقدام به ساخت نوشیدنی انگور با هزینه کمتر کند.
منبع: سایت کنسانتره میوه و پوره میوه ایران